Svijet
0

Clinton: Razgovori s Iranom bit će nastavljeni

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Američka državna tajnica Hillary Clinton nagovijestila je u petak da će Sjedinjene Države dozvoliti daljnje razgovore s Iranom o spornome nuklearnom programu te zemlje prije nego što razmotre uvođenje novih sankcija Teheranu.

Iran je u četvrtak zatražio izmjene predloženog nacrta sporazuma UN-a, prema kojem bi Teheran dvije trećine svog urana trebalo da pošalje u Rusiju i Francusku na preradu i pretvaranje u nuklearno gorivo, koje bi potom bilo korišteno u iranskim znanstvenim reaktorima.

"Sarađujemo s Međunarodnom agencijom za atomsku energiju (IAEA), s Francuskom, Rusijom... koje su ujedinjene i pokazuju odlučnost u odgovorima na zahtjeve Irana, tražeći jasniju situaciju. Zbog toga ćemo pustiti da se ovaj proces nastavi", odgovorila je Clinton na pitanje kada će doći vrijeme da razgovori s Iranom budu prekinuti i razmotrene nove sankcije, prenosi agencija Reuters.

Iran će zatražiti da zalihe slabo obogaćenog urana budu poslane u inozemstvo postupno, u fazama, kao i da uvozi dodatne količine nuklearnog goriva, prenio je u četvrtak provladin dnevni list Javan.