Operacija uspjela
0

VIDEO / Clinton bi danas trebao napustiti bolnicu

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Kardiolog bivšeg američkog predsjednika Billa Clintona novinarima je izjavio da je on operisan i da se dobro osjeća, te da će danas biti otpušten na kućno liječenje.

Ljekari su Clintonu pročistili blokiranu arteriju i on će biti u stanju da se vrati "veoma aktivnom načinu života", saznaje AP. Ugrađena su mu dva stenta u jednu od koronarnih arterija.

Kardiolog Allan Schwartz iz Prezbiterijanske bolnice Univerziteta Columbia izjavio je kako bi se Clinton na posao mogao vratiti već u ponedjeljak.

Clinton (63) je u četvrtak hospitalizovan nakon što je osjetio veliku bol u prsima i teško disao. Prebačen je u istu njujoršku bolnicu u kojoj mu je 2004. ugrađen bajpas.

Od te operacije pazio je na ishranu, ali je i dalje imao mnogo poslovnih obaveza, za koje se sumnja da su bile uzrok pogoršanja njegovog stanja. Podsjetimo, nakon što je prisustvovao ekonomskom forumu u Davosu prošle sedmice, vratio se u New York, a onda u istom danu odletio na Haiti i vratio se. Za čovjeka sa visokim krvnim pritiskom i slabim srcem to nije preporučljivo.