Iznenađujući rezultati
0

Čitatelji Timea odabrali Kima Jonga-una za ličnost godine

Klix.ba
Kim Jong-un (Foto: Arhiv/AFP)
Kim Jong-un (Foto: Arhiv/AFP)
Čitatelji američkog magazina Time izabrali su sjevernokorejskog lidera Kima Jonga-una za osobu godine u godišnjoj anketi.

Lider Sjeverne Koreje je dobio najveći broj glasova, čak 5,6 miliona. Iznenađeni rezultatima, urednici Timea tvrde da je Kim Jong-un odnio pobjedu zahvaljujući kampanji stranice 4Chan, koja je lobirala za sjevernokorejskog vođu.

No, kako su urednici saopćili, glasovi publike ne znače puno jer će u konačnici o osobi godine odlučiti oni, a rezultati će biti saopćeni 19. decembra.

Time u anketi za osobu godine omogućava svojim čitateljima da procjenjuju ljude i njihova dostignuća u protekloj godini te da li su svojim postupcima doprinijeli stvaranju vijesti.

"U konačnici izbor ipak ne baziramo na rezultatima ankete među čitateljima. No, zanimljivo je vidjeti kako će naši favoriti proći kod čitatelja", kazala je izvršna urednica Timea Radhika Jones.

Kim Jong Un će za nekoliko dana obilježiti prvu godišnjicu na tronu režima, a posljednjih dana je bio glavna vijest nakon što je odobrio lansiranje rakete unatoč međunarodnim upozorenjima.