SAD
0

Čistači pronašli mumificirano tijelo u kadi

Sarajevo-x.com
Osušeno i raspadajuće tijelo pronađeno je u kadi napunjenoj zemljom. Tijelo je pronađeno u stanu u Phoenixu (SAD) punom smeća i otpadaka, izvještava Associated Press.

Vlasnici malog stambenog kompleksa za kojeg su mislili da je napušten od augusta kada su prestali primati novac za režije, neprijatno su se iznenadili policijskim otkrićem.

Vlasnici su tek prošle sedmice odlučili da urade nešto sa stanom, te su platili ostalim stanarima da ga očiste. Čistači su počeli da iznose kutije i smeće i kante pune otpada.

Kada su u petak došli do kupatila, pronašli su kadu prekrivenu šperpločama, pokrovima, plastikom i ispunjenu zemljom. Kada su počeli lopatama da izbacuju zemlju, pronašli su ljudsku nogu i pozvali policiju.

Policijski narednik opisao je tijelo kao kostur koji je djelomično mumificiran, te da se u kadi nalazilo nekoliko godina. Policija je prenijela kadu zajedno sa tijelom u patološki odjel gdje se vrši autopsija.

Policijski narednik je izjavio da bi mumificirano tijelo mogao biti čovjek koji je iznajmio stan 1995. godine i zadnji put je viđen prije nekoliko godina. Vlasnici su vidjeli čovjeka kojeg nisu prepoznali u stanu prije nekoliko godina, te ga zapitali ko je. Čovjek je odgovorio da je on prvobitni stanar, a vlasnici nisu dalje ispitivali nakon što je novac za režije i dalje pristizao.

Taj čovjek nije viđen od augusta, te policija još uvijek traga za njim.