Crkva sve poriče
0

Čile: Djecu u prihvatilištu vezali za krevete i tukli

FENA
(Foto: Reuters)
Pravi skandal dogodio se u jednom prihvatilištu za mentalno hendikepiranu djecu i adolescente u Čileu. Policija je provela raciju i otkrila tragove teškog oblika zlostavljanja, a rimokatolička crkva, koja vodi taj centar, sve poriče.

Čileanska policija upala je u prihvatilište Pequeño Cottolengo i zatekla zastrašujuće stanje - djecu vezanu za krevete, koja su pretučena, neuhranjena, ili ih hrane pokvarenom hranom, prenosi Reuters.

Neimenovani bivši čileanski dužnosnik policiji je dojavio za slučaj zlostavljanja djece u tom prihvatilištu te dodao kako se dokazi zlostavljanja konstantno prikrivaju. Osoblje prihvatilišta tvrdi kako su modrice ništa više do rezultat igre među djecom.

Vezana i pothranjena djeca, strah u očima i hrana kojoj je istekao rok dovoljan su dokaz za policiju. Istraga će se nastaviti, a stručnjaci su već čitav slučaj okarakterizirali kao teško kršenje prava djece.

Prihvatilište Pequeño Cottolengo dio je međunarodne mreže sličnih prihvatilišta, koja su pod pokroviteljstvom rimokatoličke crkve.