Svijet
0

Cijelo selo osumnjičeno za ubistvo gradonačelnika

Sarajevo-x.com
Miguel Grima, gradonačelnik malog sela na sjeveru Španije, okrutno je ubijen dok se vraćao s posla, a policija za misteriozno ubistvo sumnjiči sve stanovnike sela, kojima gradonačelnik i nije bio najomiljenija ličnost.

Selo Fago je drugo najmanje selo u Španiji sa nešto manje od 90 kamenih kuća i 37 stalnih stanovnika sela. Čak i u tako malom mjestu, gradonačelnik Grima se za 12 godina uspio zamjeriti skoro svima – farmerima je zabranio da vode stoku korz seoske ulice, lovcima je odbio izdati lovačku dozvolu, a jedinom kafiću u malom selu oduzeo je dozvolu za postavljanje stolova na terasi tokom ljeta.

Zbog stalnih konflikata, Grima je dobivao i prijeteća pisma, a prijatelji i obitelj kažu da se bojao za svoj život. Kobne noći, Grima se vraćao s posla kada su ga presreli napadači i ispalili najmanje četiri hica u glavu i prsa, a potom ga bacilli u jarak.

Policija vjeruje da se radi o podrobno isplaniranom napadu i sumnjiči stanovnike cijelog sela. Privedeno je 37 stalnih stanovnika radi analize DNK, a na ispitivanje će biti pozvani i “vikendaši”, kako bi se otkrili počinioci svirepog ubistva.

“Bio je nepodnošljiv čovjek koji se ponašao kao da je selo njegovo malo carstvo. Svima nam je otežavao život.”, izjavio je stanovnik sela, Santiago Miramar.

Drugi seljak, koji je odbio dati svoje ime za novine, izjavio je: “Osveta je jelo koje se služi hladno. Neću reći ništa više od toga.”