Lokacija poznata od ranije
0

VIDEO / Christiane Amanpour otkrila gdje se krije Bin Laden još 2008. godine

Sarajevo-x.com
Christiane Amanpour
Christiane Amanpour
Sedmicu dana nakon što su američke snage ubile Osamu bin Ladena, vođu terorističke organizacije Al-Qaida, mnogi mediji su podsjetili javnost na izjavu koju je dugogodišnja novinarka CNN-a, a koja sada radi za ABC News, Christiane Amanpour, dala u gostovanju u jednoj TV emisiji 3. oktobra 2008. Amanpour je tada izjavila da se Bin Laden krije u Pakistanu.

Amanpour je gostujući u emisiji "Real Time" na HBO-u rekla kako se Bin Laden ne krije po pećinama, već da živi u udobnoj vili u Pakistanu.

“Nedavno sam razgovarala s nekim ko je vrlo dobro upućen. Ta osoba misli da se Bin Laden skriva u vili, finoj udobnoj vili u Pakistanu, ne u pećini”, rekla je Amanpour u emisiji Billa Mahera.

Christiane Amanpour je jedno od najzvučnijih novinarskih imena u svijetu, a da je bila dobro informisana o mjestu gdje se skriva čovjek kojeg su SAD proglasile najtraženijim teroristom i neprijateljem broj jedan te države, svjedoče i ovi navodi koje je podijelila sa milionskim auditorijem.

Sada kada je svjetska javnost upoznata s tim da je Bin Laden godinama živio u vili u kojoj je i ubijen, ova izjava Christiane Amanpour možda i ne zvuči kao neko veliko otkriće, ali se postavlja pitanje da li su i vlasti SAD-a mnogo ranije znale to što je Christane Amanpour rekla javno, i zašto ga američke snage već tada nisu uhapsile ili ubile?