Posjetio ga u bolnici
0

Chavezov brat: Hugo nije u komi

FENA
Hugo Chavez (Foto: Arhiv/AFP)
Hugo Chavez (Foto: Arhiv/AFP)
Venecuelanski predsjednik Hugo Chavez koji se na Kubi oporavlja nakon operacije recidiva raka nije, kako izvještavaju neke društvene mreže, u komi, izjavio je njegov brat Adan Chavez nakon što ga je posjetio u bolnici u Havani.

Venecuelanski socijalistički lider (58) u mjesec dana, otkako je hospitaliziran na Kubi nije viđen u javnosti niti joj se obratio. Operacija recidiva raka obavljena je 11. decembra, a nakon nje je došlo do komplikacija. Venecuelanski dužnosnici nekoliko su puta objavili da je predsjednik u "osjetljivu" stanju.

Prije sedmicu dana ministar informiranja Ernesto Villegas izjavio je kako je Chavez suočen s komplikacijama koje su posljedica teške infekcije pluća i zahtijevaju striktno liječenje, ali nije naveo pojedinosti.

Chavezov stariji brat Adan izjavio je kako se predsjednikovo stanje svakodnevno poboljšava, stoji u saopćenju objavljenom iz njegova ureda.

  • Predsjednik države i dalje prima odgovarajuću terapiju, podnosi je dobro, a njegovo se stanje svakodnevno poboljšava, stoji u saopćenju.

  • Informacije koje su se pojavile na društvenim mrežama i drugdje o tome da je predsjednik u komi te da članovi njegove obitelji razmišljaju o isključenju aparata, u potpunosti su neutemeljene, stoji u saopćenju.