Svijet
0

Chavez promovira moralne vrijednosti

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Predsjednik Venezuele Hugo Chavez u svojoj zemlji započeo je žestoku moralnu kampanju. Naime, Chavez ne propušta niti jedno javno istupanje, a da ne govori protiv alkohola i luksuza najavljujući žestoke poreze na sva alkoholna pića kako bi se smanjila konzumacija ovih napitaka.

Vlada koju vodi Hugo Chavez u ponedjeljak je najavila povećanje porezne stope na alkohol i duhan, a Chavez je kazao da postoji mogućnost uvođenja novih poreznih stopa na luksuzne proizvode kao što su skupi automobili i umjetnine.

Cijela kampanja koju je pokrenuo jeste ustvari Chavezov način da ohrabri svoje sugrađane da usvoje prave životne vrijednosti koje se, po njegovom mišljenju, sve više gube iz Venecuele.

"Mi smo jedna od zemalja u kojoj se konzumira najviše whiskyja. Trebali bismo se stidjeti. Neću više dozvoliti da se uvozi whisky u ovim količinama. Kakva je ovo revolucija? Revolucija whiskyja? Ne, nama je potrebna prava revolucija“, kazao je Chavez u svom posljednjem istupu na nacionalnoj televiziji, a prenosi AP.