Treći ciklus liječenja
0

Chavez ponovo podvrgnut hemoterapiji

SRNA
Venecuelanski predsjednik Hugo Chavez od danas će biti podvrgnut trećem ciklusu hemoterapije, koju će primiti u Venecueli, a ne na Kubi kako je do sada bio slučaj.

Vjeruje se da je razlog što je Chavez sada odabrao Venecuelu njegov optimizam da će se brzo oporaviti uoči početka predizborne kampanje za izbore 2012. godine.

Ovaj socijalistički lider povrgnut je operaciji uklanjanja tumora u Havani u junu i vraćao se dva puta na Kubu na hemoterapiju, kao gost  svog prijatelja i mentora bivšeg lidera Kube Fidela Castra.

Chavez je ove sedmice povećao tempo rada na poslu sa nekoliko sastanaka, gostovanja na televiziji i pokretanja vladinih projekata.

"Odlučili smo da treći krug hemoterapije uradimo ovdje jer su ispunjeni svi neophodni uslovi", rekao je Chavez juče u televizijskoj emisiji.

Chavez nije rekao o kom tipu raka je riječ, ali je naglasio  da su svi testovi do sada bili dobri i da ljekari nisu našli maligne ćelije u njegovom tijelu. On je dodao da će možda nakon hemoterapije tražiti radioterapiju.

Iscjepkana opoziciona koalicija, koja treba da održi izbore u februaru na kojima će izabrati jednog kandidata koji će je predstavljati kao rivala Chavezu, vidi predsjedničke izbore naredne godine kao najbolji način da skine Chaveza sa vlasti nakon 12 godina.