Vratio se na Kubu
0

Chavez počeo da prima novu terapiju protiv karcinoma

SRNA
Hugo Chavez (Foto: AFP)
Hugo Chavez (Foto: AFP)
Predsjednik Venezuele Hugo Chavez izjavio je večeras da je počeo da prima radijacijsku terapiju protiv karcinoma na Kubi, gdje bi mogao da se sastane sa papom Benedictom Šesnaestim tokom njegove posjete ostrvu.

Chavez se vratio u Havanu mjesec dana poslije operacije kojom mu je iz karlice uklonjen drugi maligni tumor. Zbog novog liječenja, on odsustvuje iz političke kampanje za predsjedničke izbore 7. oktobra.

U telefonskom pozivu venezuelanskoj televiziji Chavez je rekao da je primio prvu od pet radijacijskih terapija i da nema nikakvih problema.

Za sada nema zvanične potvrde da će se Chavez sastati sa papom. Venezuelanski mediji naklonjeni opoziciji prenijeli su da su njihovi izvori iz Katoličke crkve i sa Kube rekli da je papa pristao da se sastane sa Chavezom.

Ovi izvori rekli su da će sastanak biti striktno privatan, bez prisustva medija.

Prošle godine, Chavez je imao operaciju i četiri ciklusa hemoterapije, nakon što mu je u karlici otkriven tumor veličine bejzbol lopte.

	Chavez (57) nikada nije otkrio prirodu karcinoma što je navelo na spekulacije da mu je zdravstveno stanje gore nego što se misli.
	On je poručio narodu Venezuele da ne sluša glasine čiji je cilj, kako je ocijenio, destabilizacija zemlje.