Svijet
0

Chavez demantovao da je u teškom stanju

SRNA
Hugo Chavez (Foto: Reuters)
Hugo Chavez (Foto: Reuters)
Predsjednik Venecuele Hugo Chavez demantovao je danas izvještaj lista iz SAD, koji je objavio da je on hitno prebačen u bolnicu zbog otkazivanja bubrega, tokom liječenja od raka.

"Dobro sam, upravo pijem prvu jutarnju kafu. Onima koji me ne vole i žele da se razbolim poručujem da nisu imali sreće", rekao je Chavez (57) u telefonskom pozivu državnoj televiziji.

List El Nuevo Herald, koji izlazi u Miamiju, prenio je noćas da je Chavez primljen u teškom stanju u vojnu bolnicu u Caracasu zbog otkazivanja bubrega.

Predsjednik Venecuele nije precizirao odakle je uputio poziv, ali je insistirao da su glasine o njegovom zdravlju netačne.

"Noćas sam čuo da grupa ljudi širi glasine. Moramo da zaustavimo spekulacije. Tražim od naroda Venecuele da ignoriše ove glasine. Ako se nešto dogodi, ja ću biti prva osoba koja će vas obavijestiti o problemima. Nije se dogodilo ništa izvan redovnog procesa liječenja", rekao je Chavez.

Chavez je završio četiri runde hemoterapije poslije operacije na Kubi, gdje mu je ranije ove godine uklonjen tumor.

On tvrdi da oporavak teče odlično i da će osvojiti novi šestogodišnji mandat na predsjedničkim izborima 2012. godine. CHavez optužuje svoje protivnike da koriste njegovu bolest u političke svrhe.