Svijet
0

Četvorica oslobođenih čileanskih rudara posjetili Santiago Bernabeu

Totalsport
Ariel Ticona, Victor Segovia, te Esteban i Pablo Rojas imena su četvorice čileanskih rudara nedavno oslobođenih iz rudnika San Jose u blizini grada Copiapa koji se se odazvali pozivu predsjednika sportskog društva Real Madrid Florentina Pereza i posjetili Realov nogometni stadion Santiago Bernabeu.

Spomenuta četvorica bili su među 33 rudara zatočenih u spomenutom rudniku, koji su u zemljinoj utrobi zatočeni proveli 70 dana prije nego li su ih spasioci izvukli na površinu.

Kroz trofejnu geleriju “kraljevskog kluba” rudare su proveli sportski direktor Jorge Valdano i generalni direktor Emilio Butragueno.

Imali su kasnije rudari priliku obići i sam teren stadiona Santiago Bernabeu, kao i svlačionicu, naravno, pritom se fotografirajućina svakom koraku.

" Nevjerojatan je osjećaj biti ovdje. Uvijek ću moći svojim unucima pričati da sam bio ovdje. Nisam mislio da je stadion ovako velik. Ponosan sam što sam zakoračio na teren kluba koji ima tako bogatu historiju", komentirao je 29-godišnji Ariel Ticona, najmlađi od četvorice rudara koji su posjetili Santiago Bernabeu.