Velika Britanija
0

Četverogodišnjak pronađen mrtav u sušilici za veš

Sarajevo-x.com
Sonny Gibson (Foto: Caters)
Sonny Gibson (Foto: Caters)
Sonny Gibson ostao je zarobljen u mašini u koju je ušao igrajući se žmire. Porodica i policija tražila je dječaka sat vremena po okolnim poljima sumnjajući da se udaljio od kuće.

Kada se istraga preselila u njihovu kuću u ruralnom dijelu Ashbourna u Derbsyshireu, u Velikoj Britaniji, majka je pronašla nesretnog dječaka u bubnju sušilice. Odmah je konstatovana smrt.

Policija ne može potvrditi da li je mašina bila uključena kada su pronašli dječaka. Još je upitno da li se ugušio ili je umro kada je sušilica počela svoj ciklus.

Smatra se da je nekako uspio da se popne u sušilicu i zatvori vrata za sobom.

Njegova majka, Anne Shepherd, bila je pod prevelikim stresom da bi dala izjavu te je ostala na medicinskom promatranju.

Susjed, koji je zamolio da ne bude imenovan, izjavio je da se Sonny obožavao igrati žmire te "se uvijek trudio iznenaditi braću i sestre", javlja "Daily Mail".

Susjedi su ga opisali kao "slatkog malog dječaka".

Njegova je majka, navodno, otišla u kupovinu u grad nekada iza 10 sati i ostavila Sonnyja sa njegovom starijom polusestrom i polubraćom, koji su se trebali brinuti za njega.

"Rečeno mi je da se igrao žmire dok su mu braća i sestre kunjali na kauču. Mora da je u sušilici proveo barem sat. Samo Bog zna kako mu je bilo", izjavio je susjed.

Policiju je pozvla Sonnyjeva majka malo iza 10:30 sati kada se vratila kući i shvatila ne može pronaći sina.

Gospođa Shepherd je izjavila da se nedavno rastala od Sonnyjevog oca i da ga je često prepuštala brizi ostale djece, Sarah (20), Nathane (19), Martine (17) i Lukea (15).

"Izgleda da je ovo zaista bila bizarna i tragična nesreća", izjavio je neimenovani izvor iz policije.

Trenutno se čekaju nalazi obdukcije, a niko nije uhapšen.

Vezani članci