Svijet
1

Četiri osobe uhapšene u vezi sa smrću Philipa Seymoura Hoffmana

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Četiri osobe su uhapšene u vezi s drogom koja je pronađena u stanu filmske zvijezde Philipa Seymoura Hoffmana nakon njegove smrti usljed predoziranja drogom, objavile su u srijedu novine New York Daily News, pozivajući se na policijske izvore.

Hapšenja su uslijedila tokom racije u zgradi na Manhattanu u Kineskoj četvrti nakon što je policija pratila trag heroina za koji se vjeruje da je doveo do smrit Oskarovca, pišu novine.

Portparol njujorške policije izjavio je Reutersu da su policajci pronašli narkotike u zgradi u Kineskoj četvrti i da su četiri osobe uhapšene. On je odbio potvrditi da su hapšenja povezana s Hoffmanovom smrću.

Drugi policijski portparol izjavio je Reutersu u utorak navečer da heroin pronađen u Hoffmanovom stanu nije mogao biti miješan s fentanilom, sintetičkom drogom za koju se vjeruje da je odgovorna za brojne smrtne slučajeve od predoziranja u posljednjim mjesecima.

  • U drogi nije bilo fentanila - kazao je portparol.

Policija je u nedjelju pronašla tijelo 46-godišnjeg glumca na podu kupatila u njegovom stanu nakon što je pristigla poslije poziva za pomoć.

Policija je pronašla Hoffmana s iglom u ruci i plastičnim vrećama preko njegovog tijela koje su sadržavale supstancu za koju je vjerovala da je heroin. Policijski izvori izjavili su Reutersu da je on umro od predoziranja drogom.

Očekuje se da preliminarni rezultati autopsije budu objavljeni tokom dana.

Predstavnik Hoffmana izjavio je da će slavni glumac biti ukopan na privatnoj sahrani, dok je memorijalna služba planirana u ovom mjesecu.