Njemačka
0

Četiri osobe poginule u poplavama

FENA
Foto: EPA
Foto: EPA
U poplavama nakon topljenja snijega i jakih kiša u četiri dana u Njemačkoj poginule su četiri osobe, a nivo vode u nekim rijekama i u utorak raste.

Povijesno središte Wertheima, grada na sjeveru regionalne države Baden Wuertemberga, ujutro je bilo pod vodom. Oko hiljadu od 24.000 stanovnika toga grada pogođeno je poplavama.

Vodostaj rijeke Maine u Bavarskoj također raste, a stanje se poboljšava u nekim regijama, posebno u gradovima Koelnu i Bonnu. Najmanje su četiri osobe poginule ili nestale od početka vikenda, a sve je manje nade da su nestale osobe žive.

Jedan kajakaš utopio se tokom vikenda na zapadu zemlje, a jednog je mladića u kanuu odnijela voda. U subotu je primijećeno truplo muškarca u rijeci u Waiblingenu. Glasnogovornik mjesne policije izjavio je kako se pretprostavlja da je riječ o beskućniku.

U ponedjeljak ujutro u Tiringiji jedan je vozač do radnog mjesta pokušao stići preko mosta kojim je promet zabranjen. Njegov automobil, koji je odnijela bujica, pronađen je prazan, a pretpostavlja se da je vozač mrtav, prenosi Hina.