SAD
0

Čelnik giganta za hipoteke pronađen mrtav u svojoj kući

FENA
David Kellermann, finansijski direktor hipotekarnog giganta "Freddie Mac" pronađen je mrtav u svom domu u Virginiji.

Policija prilikom pretrage kuće nije pronašla znakove nasilnog ulaska, odnosno provale. Izvor blizak policiji je rekao da izgleda da se Kellermann objesio u podrumu kuće, ali policija to još ne može potvrditi jer je istraga u toku, prenose u srijedu agencije.
Mnogi visoki funkcioneri, kako iz firme "Freddie Mac" tako i iz američke vlade, izrazili su saučešće Kellermannovoj porodici.

  • Cijela firma "Freddie Mac" je tužna zbog smrti našeg kolege. Kellermannova predanost poslu i njegova etičnost oduvijek su nas inspirisale. Zauvijek ćemo ga pamtiti zbog njegove topline, britkosti i smisla za humor, rekao je John Koskinen, izvršni direktor Freddie Maca.

Američki ministar finansija Tim Geithner rekao je kako duboko suosjeća s Kellermannovom porodicom i njegovim kolegama u "Freddie Macu".

  • U ime cijelog ministarstva finansija izražavam saučešće zbog smrti Davida Kellermanna, rekao je Tim Geithner.

Kellerman je radio za firmu "Freddie Mac" 16 godina, a prošle godine je promovisan na funkciju finansijskog direktora nakon što je firma zapala, zbog krize, u ogromne dugove.

David Kellerman je od 2003. godine imao svoje prste u raznim mutnim finansijskim poslovima kojima je prikrivao stvarne gubitke firme "Freddie Mac". Firma je u prošlom tromjesečju zabilježila 23,9 milijardi dolara gubitka, što je gotovo 10 puta veći gubitak nego prošle godine.

"Freddie Mac" i sestrinska firma "Fannie Mae" u svom vlasništvu su imale preko pola američkih hipoteka.