Svijet
0

Ćelija u kojoj je Natascha Kampusch bila zatočena ne bi nikad bila otkrivena

Sarajevo-x.com
Skučeni podrum u kojem je bila zatočena mlada Austrijanka Natascha Kampusch više od osam godina vjerovatno nikad ne bi bio otkriven, čak i da je policija pretraživala kuću, izjavili su danas policijski istražitelji.

"Ni uobičajena pretraga kuće niti pretraživanje pomoću termalne kamere ne bi otkrilo taj labirint.", izjavio je šef Federalnog kriminalnog biroa, Gerhard Lang.

Lang je izjavio da, kako bi došli do Nataschine podzemne ćelije, morali bi sići niz bezbroj stepenica, otvoriti trezor sa šifrom, skinuti lance i zatim se provući se kroz rupu.

[SLIKA]2[/SLIKA]

Slike Nataschine ćelije, koje je policija objavila, otkrivaju mali klaustrofobični prostor u kojem su bile neke knjige, odjeća, televizija, krevet, toalet i lavabo.

Lang je za vrijeme istrage zamolio da ga zatvore u podrum gdje je Natasha boravila, kako bi osjetio što je djevojčica proživljavala. "Izdržao sam unutra samo tri minute.", izjavio je poslije.

[SLIKA]1[/SLIKA]

Natascha Kampusch oteta je na putu od škole kada je imala samo 10 godina. Njen otmičar, Wolfgang Priklopil, većinu vremena držao ju je u maloj podzemnoj ćeliji bez prozora, a ni danas nije poznato zašto je izabrao baš nju za svoju zatočenicu.