Njemačka
1

Časopis Titanic najavio objavu fotomontaže s muslimanskim borcem

FENA
Njemački satirički mjesečnik Titanic odlučio je doliti ulja na vatru u polemici o protuislamskom filmu i karikaturama poslanika Muhammeda, najavivši u broju od oktobra fotomontažu Bettine Wulff koju grli muslimanski borac.

Pošto je američki antiislamski film "Nevinost muslimana" u posljednjih desetak dana izazvao nasilne proteste u brojnim muslimanskim zemljama, francuski satirički sedmičnik Charlie Hebdo objavio je u srijedu karikature poslanika Muhameda. Objavljivanje tih karikatura francuski sedmičnik opravdao je slobodom izražavanja, ali taj su potez kritizirali politički čelnici diljem svijeta ocijenivši ga nepotrebnom provokacijom.

Na naslovnici Titanica za oktobar bit će fotomontaža Bettine Wulff, supruge bivšeg njemačkog predsjednika koju grli muslimanski borac s turbanom na glavi i nožem u ruci uz parodijski naslov: "Zapad se buni, Bettina Wulff snima film o Muhammedu". Taj broj časopisa, koji izlazi u 100.000 primjeraka mjesečno, pojavit će se 28. septembra u prodaji.

Glavni urednik Leo Fischer je u razgovoru za online sedmičnika Der Spiegel rekao da je "Muhammed sada u svim ustima".

Bettina Wulff, očito zadovoljna zbog prisutnosti u medijima, posljednjih je dana dala posla medijima kada je objavila svoju autobiografiju sredinom septembra, u kojoj demantira glasine da je bila eskort djevojka.

Titanic je podržao Charlie Hebdo, francuski satirički sedmičnik koji je ove sedmice objavio karikature poslanika Muhammeda, ali je odlučio da sam neće objaviti te karikature, prenosi u petak Hina.