Svijet
3

CAR: Kanibal jeo nogu ubijenog muškarca

Klix.ba
Foto: Arhiv/AFP
Foto: Arhiv/AFP
Kanibal koji sebe naziva Bijesni Pas navodno je pojeo komad mesa drugog muškarca u zastrašujućem napadu koji se desio u Centralnoj Afričkoj Republici.

Incident se dogodio u gradu Bangui nakon što je grupa od oko 20 mladića izvukla žrtvu iz autobusa, a potom ga pretukli i zboli nožem prije nego što su ga ostavili da leži mrtav na zemlji.

Poslije toga je Bijesni Pas istupio i počeo jesti meso sa jedne od žrtvinih nogu, prenose britanski mediji. Kanibal je rekao reporteru BBC-ja kako je to učinio iz osvete prema ubicama njegove trudne supruge, te njene setre i bebe.

Stravični napad navodno je sniman mobitelima. Sektaško nasilje u CAR-u je eskaliralo nakon što su pobunjenici postavili prvog muslimanskog lidera u zemlji u martu prošle godine. Postoje strahovi da je zemlja na ivici kolapsa, a suočena je sa humanitarnom krizom.

U zemlji živi 4,6 miliona ljudi, a njih blizu 20 posto napustilo je svoje domove, dok se strahuje da je zemlja na rubu genocida.

Zvjerstva su počinjena na obje sukobljene strane, a svakodnevni su izvještaji o tome kako se stotine muslimana i kršćana sukobljavaju i mačetama.