Svijet
0

Bush se u četvrtak obraća naciji o ratu u Iraku

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Američki predsjednik George W. Bush planira se u četvrtak ujutro obratiti američkoj naciji vezano uz rat u Iraku, izvijestila je u nedjelju televizijska stanica CNN.

CNN se na svojim internetskim stranicama poziva na izvore iz Bushove administracije te Kongresa, objavivši kako se očekuje da će Bush govoriti o odluci da se s 15 na 12 mjeseci smanji rok obaveznog služenja američkih vojnika u Iraku.

Glasnogovornica Bijele kuće Dana Perino je, upitana za komentar CNN-ova izvještaja, odgovorila kako službeno još ništa ne može najaviti.

"Nemamo još ništa za najaviti. Ne bih bila iznenađena da (predsjednik) ovea sedmice nešto kaže o Iraku", izjavila je tokom leta u predsjedničkom avionu Air Force One, kojim se Bush vraća u Washington nakon što je u nedjelju sudjelovao u američko-ruskom samitu u Soči, javio je Reuters.

Bushovo obraćanje naciji prethodilo bi raspravi u američkom Kongresu, kojemu bi se krajem tjedna izvješćem trebali obratiti general David Petraeus, vrhovni zapovjednik američkih snaga u Iraku, te američki veleposlanik u Iraku Ryan Crocker.

Bush bi u četvrtak trebao otići na odmor na svoj ranč u Teksasu, gdje bi trebao provesti nekoliko dana.