Svijet
0

Bruxelles nezadovoljan hrvatskim upravljanjem novcem iz EU

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Bruxelles je nezadovoljan načinom na koji Hrvatska otklanja probleme u upravljanju novcem iz fondova EU, piše Jutarnji list u izdanju od ponedjeljka, pozivajući se na internu bilješku sa sastanka Upravnog odbora pretpristupnog programa IPA održanog 23. lipnja.

Nekoliko je predstavnika zemalja članica EU na tom sastanku izrazito kritiziralo Hrvatsku zbog lošeg upravljanja europskim novcem, dodaje list.

Oni su također izrazili nezadovoljstvo činjenicom da je Hrvatskoj "nepravedno i nezasluženo" dano preuranjeno obećanje o završetku pregovora 2009. godine.

Najveće nezadovoljstvo u Upravnom odboru IPA-e izazvala je nezainteresiranost Hrvatske za twinning programe, iako su neke zemlje zainteresirane za tu vrstu suradnje.

Predstavnik Europske komisije na tom je sastanku, dodaje isti izvor, rekao da će se na jesen vidjeti napreduje li Hrvatska na polju upravljanja sredstvima iz fondova, a rekao je i da je hrvatski državni vrh obaviješten o problemima koje Bruxelles ima s djelatnicima nekih ministarstava.