Nestalo osam osoba
0

Brod potonuo u oluji koja je zahvatila Crno more

Anadolija
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Guverner Istanbula Huseyin Avni Mutlu je saopćio da su u oluji koja je pogodila Crno more potonula dva broda.

Guverner je u pisanom saopćenju naveoda je jutros oko deset sati prekinuta komunikacija sa 110 metara dugim brodom "Volgo-Balt 1992" pomorske kompanije "Solna" koji je plovio pod zastavom St. Kitts Nevisa. Brod je prevozio ugalj iz Rusije u Antaliju, a na njemu je plovilo 12 osoba, među kojima 11 Rumuna i jedan Rus.

Spasilačke ekipe istanbulske policije su upućene na mjesto nestanka broda. Do sada su spašene tri osobe i pronađeno beživotno tijelo jedne osobe. Potraga za ostatkom posade je u toku.

Vijest o potonuću broda potvrdio je i direktor obalne policije Istanbula Salih Orakci. "Pomorske i zračne spasilačke ekipe su na terenu, ali još uvijek nismo došli do potonulog broda. Zanimljivo je da je brod veoma brzo potonuo i da posada nije stigla da reagira i da nas pozove u pomoć“, rekao je Orakci.

Drugi brod zahvaćen olujom "BBC Adriatic“ nasukao se i uputio poziv u pomoć. Orakci je kazao da nije bilo stradalih na ovom brodu i da će, čim to vremenski uslovi dozvole, biti vraćen na plovnu rutu.