Svijet
0

Britanski princ Harry kao vojnik dolazi u BiH

NINA
Britanski princ Harry predvodit će postrojbu od 30 vojnika u mirovnoj misiji u BiH, što će mu biti prvi zadatak nakon što je odlučio pridružiti se Velškoj gardi, objavio je britanski tabloid The Sun.

«Harry smatra da je borbena pješadijska postrojba najbolji način da se dokaže. To je gotovo najopasnije mjesto u vojsci na kojem možete biti», izjavio je za Sun jedan visoki vojni dužnosnik.

Prema pisanju The Suna, vodeći ljudi britanskog ministarstva odbrane uskoro će se sastati s dužnosnicima kraljevske palače kako bi odlučili treba li Harry, koji je treći u liniji nasljednika, biti tako blizu opasnosti.

Međutim, Harry je odlučan da odbaci svoj prvobitni izbor – Household Cavalry, odnosno konjaničku regimentu koja služi kao tjelesna straža britanskog suverena. Njegov otac princ Charles služio je u toj regimenti i njezin je počasni zapovjednik.

Princ Harry nedavno je izjavio da uživa «trčati kroz rov pun blata, ispaljujući metke».

On će svoj izbor postrojbe morati službeno objaviti u januaru sljedeće godine, nakon čega će s njim razgovor obaviti visoki vojni dužnosnici i donijeti odluku o njegovu statusu.