Nepromišljeno ponašanje
0

Britanski poslanik smijenjen zbog nacističke ikonografije

SRNA
Aidan Burley
Aidan Burley
Britanski poslanik iz redova konzervativaca Aidan Burley smijenjen je sa fukcije sekretara u Ministarstvu saobraćaja odlukom premijera Daida Camerona zbog "uvredljivog i nepromišljenog" ponašanja na jednoj zabavi u Francuskoj.

Burley je na toj zabavi snimljen u društvu muškarca obučenog u nacističku uniformu, a fotografiju je prošle sedmice objavio Daily Mail, prenio je BBC.

Poslanik je izrazio "duboko žaljenje" zbog incidenta i izvinio se u poruci na Twitteru, ali je smijenjen sa funkcije. U toku je istraga državnih organa o ovom događaju.

"Pojedini gosti su se očigledno ponašali neprikladno i veoma žalim zbog toga što se ovo dogodilo. Veoma mi je žao zbog uvrede koja je, bez sumnje, nanesena", saopštio je Burley.

On je pisao i listu "Jevrejska hronika" i izrazio "bezrezrevno, iskreno i potpuno izvinjenje" i dodao da bi volio da je ranije napustio zabavu.

"Ono što se desilo bilo je pogrešno i trebalo je da odem sa tog mjesta. Imao sam izbor i pogriješio sam što nisam otišao. Izvinjavam se zbog ove pogrešne procjene", rekao je Burley.