Svijet
34

Britanski kralj marketinga: Hillary Clinton će biti predsjednica SAD-a

Klix.ba
Martin Sorrell, direktor jedne od najvećih marketinškig agencijana svijetu, smatra da će sljedeći predsjednik SAD-a biti Hillary Clinton.
Hillary Clinton (Foto: EPA)
Hillary Clinton (Foto: EPA)

Clinton je, prema pisanju lista USA Today, vodeći kandidat ispred ljevičarske Demokratske partije. Nju podržava 56,3 posto glasača i simpatizera Demokratske partije, dok se na drugom mjestu nalazi Bernie Sanders sa 30.6 posto osvojenih glasova u anketi lista USA Today.

U pisanju za magazin Drum, Sorrel je rekao kako vjeruje da će Clinton postati prva predsjednica Sjedinjenih Američkih Država nakon izbora zakazanih za novembar 2016. godine.

Martin Sorrell
Martin Sorrell

Sorrel se potom okrenuo utjecaju rezultata američkih predsjedničkih izbora na cjelokupnu markentišku industriju. On je ocijenio da će nastupajući događaji u SAD-u biti pozitivni za njegovu kompaniju baziranu u Londonu, ali i na cjelokupni svijet marketinga.

Pored predviđanja novog šefa SAD-a, Sorrel smatra da će pozicija sljedećeg lidera Konzervativne partije u Ujedinjenom Kraljevstvu zavisiti od referenduma o izlazu države iz Evropske unije.