Kažnjen sa 25 godina zatvora
0

Britanski Fritzl 28 godina silovao kćerke

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Zli Britanac koji je 28 godina silovao svoje dvije kćerke, prisilivši ih da rode devetero djece, osuđen je u utorak na 25 godina zatvora, objavili su britanski mediji.

Kćerke 56-godišnjaka kojeg nazivaju "britanskim Fritzlom" zatrudnile su nakon seksualnih odnosa sa ocem čak 19 puta, a on im je neprestano prijetio da će ih ubiti kažu li ikome o ovom strašnom činu.

Ovaj slučaj umnogome je sličan onom austrijskom gdje je monstrum Josef Fritzl svoju kćerku držao zarobljenom i silovao je 24 godine.

Britanca koji je počinio strašna zlodjela sud u Sheffieldu nije imenovao, ali je javnosti saopšteno da će morati odslužiti 19,5 godina prije nego se uzme u razmatranje njegovo eventualno oslobađanje.

Priznao je 25 slučajeva silovanja i četiri slučaja nasilništva, ali u policiji vjeruju da je jedna od djevojaka bila silovana preko hiljadu puta.

Napadi su počeli još 1980. godine kad su djevojčice imale između osam i deset godina, te se nastavili svakodnevno. Posljednji u nizu desio se u februaru ove godine. Otac ih je odvlačio iz kreveta i silovao dok je njihova majka spavala. Ako su se suprotstavljale, tukao ih je i držao iznad vatre.

Kćerke su imale pet spontanih pobačaja i pet abortusa. Dvije bebe su umrle isti dan kad su rođene, ali nijedan doktor ili medicinska sestra, pa ni socijalni radnik u South Yorkshireu ili Lincolnshireu nije istražio slučajeve njihovih ponovnih trudnoća.

Sudija Alan Goldsack istakao je: "U 40 godina koliko se bavim kriminalnim slučajevima nisam se susreo sa gorim okolnostima."

Sestre su svjedočile na sudu, a jedna od njih je izjavila: "To što je u zatvoru znači da nas više ne može dotaći. Patnja koju je prouzrokovao nastavit će se još mnogo godina."