Zarađivale i do 18.000 eura
22

Britanske studentice prostituisanjem plaćale školarinu

Klix.ba
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Britanska internet stranica ponudila je mladim ženama sponzorstvo u zamjenu za privatne susrete sa strancima. Navodno, mlade zgodne studentice na ovaj način mogu zaraditi i do 18.000 eura godišnje, čime mogu pokrivati školarinu, s tim da zarada zavisi od stepena intimnosti.

Sumnjivo poslovanje i ponudu stranice je otkrio list The Independent koji je poslao novinara da glumi muškarca zainteresiranog za sastanak sa nekom od studentica.

The Independent je naveo kako je očito da SponsorAScholar.co.uk radi u sivoj zoni zakona, koja omogućava klijentima i prostitutkama okupljanje, dok posrednik u ovom slučaju vrlo lako može zanijekati angažman u cijelom slučaju.

Ova stranica je nudila "diskretne avanture" bogatim muškarcima sa djevojkama između 17 i 24 godine. Novac koji im pokriva školarinu je isplaćivan tako što djevojka mora provesti najmanje četiri puta po dva sata s nekim od klijenata tokom jednog semestra u hotelskoj sobi ili negdje u privatnom stanu. Stranica SponsorAScholar.co.uk i sama se pohvalila kako je organizovala susrete 1.400 djevojaka s britanskim i stranim biznismenima.

Nakon što je cijela stvar izašla na vidjelo, ova stranica više nije u funkciji, a u Britaniji se digla velika prašina u vezi sa ovim slučajem.