Svijet
0

Britanska policija uhapsila osumnjičenog za ubistvo pet prostitutki

FENA
Britanska policija u ponedjeljak je uhapsila 37-godišnjeg muškarca osumnjičenog za ubistvo pet prostitutki, saopćili su policajci koji istražuju najdramatičnija masovna ubistva u novijoj britanskoj historiji

Tijela pet golih žena, od kojih su sve radile kao prostitutke u gradu Ipswichu u istočnoj Engleskoj, pronađena su tokom 11 dana ovog mjeseca, što je bila glavna vijest na naslovnicama novina i udarna vijestima na televiziji.

Vodeći policijski inspektor Stwart Gull izjavio je da je osumnjičeni čovjek uhapšen u svome stanu blizu Felixtowea, lučkog grada jugoistočno od Ipswicha, oko 7.20 sati, javio je Reuters.

"On je uhapšen pod sumnjom za ubistvo svih pet žena - Gemme Adams, Tanie Nicol, Anneli Alderton, Paule Clennell i Annette Nicholls", izjavio je Gull.

"Ta je osoba trenutno u pritvoru u policijskoj stanici u Suffolku, gdje će tokom dana biti ispitivana o ubistvima", kazao je.

Ubistvo pet "prodavačica seksa" dovelo je do istrage ubistva u obimu bez presedana u novijoj britanskoj historiji, dok su na stotine policajaca tragale za mogućim dokazima.

Policija nije dala nikakvu dodatnu informaciju o hapšenju.