Počelo suđenje
0

Britanka utopila kćerku u kadi

Sarajevo-x.com
Majka je utopila četverogodišnju kćerku u kadi za kupanje jer se stidjela njenog hendikepa. Naime, njena kćerka Naomi patila je od cerebralne paralize.

Joanne Hill (32) iz North Whalesa u Velikoj Britaniji, i ranije je supruga nagovarala da dijete daju na usvajanje. Međutim, otac koji je kćerku obožavao za taj prijedlog nije htio ni čuti. Joanne je nakon toga, navodno, odlučila ubiti djevojčicu.

Poslije utapanja, majka je kćerku obukla, stavila u auto i kupila bocu vina koju je popila dok se besciljno vozila po gradu više od osam sati.

Nakon sati i sati vožnje, odvezla je djevojčicu u bolnicu gdje je doktorima rekla da joj "neko pomogne jer misli da je djevojčica mrtva".

Osoblje bolnice pokušalo je reanimirati Naomi, ali ubrzo su shvatili da za djevojčicu nema nade.

Joanne Hill danas je izašla pred Chester Crown sud gdje je počelo njeno suđenje za ubistvo kćeri u novembru prošle godine, prenio je jutros britanski Daily Mail.

Hillova se branila da je nije bila pri čistoj svijesti i da je prije patila od napada depresije i tjeskobe ,ali vještaci su utvrdili da je za vrijeme ubistva bila savršeno lucidna. Kasnije je porekla prvu izjavu i priznala ubistvo.

Presuda Joanne Hill biće izrečena za dvije sedmice.