Pri brzini od 100 kilometara na sat
0

Britanka povukla ručnu kočnicu i ubila supruga

Sarajevo-x.com
Caroline Meeking dolazi na sud
Caroline Meeking dolazi na sud
45-godišnja Britanka Caroline Meeking jučer se pojavila na sudu u Bristolu kako bi se izjasnila po optužnici za ubistvo svog supruga, 45-godišnjeg Alana Meekinga.

Kako prenose otočki mediji, razlog ubistva bila je svađa između supružnika. Tragedija se dogodila krajem augusta prošle godine na putu prema Somersetu. Alan i Caroline počeli su se svađati te je u jednom trenutku muž supruzi rekao da je "kurva" i da će je napustiti. U tom trenutku, Caroline je povukla ručnu kočnicu pri brzini od 100 kilometara na sat što je za Alana bilo smrtonosno.

''Molila sam ga da prestane, ali on je nastavio sa prepirkom. Htjela sam izaći iz auta, ali on jednostavno nije htio stati. Alan mi je rekao da ne vrijedim ništa i ja sam jednostavno povukla ručnu misleći kako će se auto bez problema zaustaviti'', kazala je Caroline policajcima na ispitivanju.

Auto je kočilo dvadesetak metara prije nego su se zabili u Rovera koji se kretao u suprotnom pravcu. Bio je to direktan sudar fatalan za Alana. Svjedoci cijelog slučaja tvrde kako je Caroline plakala nad tijelom svog supruga i molila ga za oprost.

''Govorila je da je ne ostavlja'', riječi su svjedoka koji su se pojavili na suđenju.

Carolen Meeking izjasnila se da nije kriva za smrt svog supruga Alana.