Svijet
0

Britanci sami sebi vade zube

Sarajevo-x.com
Zbog opadajućeg broja državnih stomatologa, Britanci poduzimaju ekstremne mjere kako bi izliječili zubobolju. Istraživanje je pokazalo da su Britanci u nemogućnosti da nađu zubare pri državnim zdravstvenim institucijama pa zbog toga - vade zube sami sebi.

Broj stomatologa u Velikoj Britaniji znatno opada, a zbog toga najviše pate pacijenti koji zbog skupih liječenje kod nekolicine privatnih zubara poduzimaju ekstremne mjere, izvijestio je u srijedu AFP.

Prema novom istraživanju, ljudi u Velikoj Britaniji sami sebi vade zube, a popucale krune lijepe super ljepilom. Jedan od ispitanika je priznao kako je sam sebi izvadio 14 zuba kliještima.

Manjak državnih zubara znači da je porastao broj privatnika, ali 78% pacijenata je u anketi izjavilo da kod privatnika idu samo zato što ne mogu pronaći državnog stomatologa. Tek 15% ih je reklo da kod privatnika idu zbog boljeg tretmana.

Britansko ministarstvo zdravlja je zabrinuto za ovu pojavu jer ona, prema istraživanjima, prelazi u trend. Nedostatak stomatologa mogao bi prouzrokovati velike probleme naciji.