Svijet
0

Britanac skočio s Ajfelovog tornja

FENA
Jedan Britanac je u noći s nedjelje na ponedjeljak izvršio samoubistvo načinivši "anđelov skok" s Ajfelovog tornja na koji se popeo pješke, saopćili su pariška policija i vatrogasci.

Očajnika s ruksakom na leđima snimile su kamere u trenutku kad se penjao na Ajfelov toranj visok 324 metra, a ljudi iz sigurnosnih službi su postavljeni oko tornja.

Čovjek je dugo razgovarao s vatrogasnim ljekarom dok je bio na 2. katu, na 115 metara, i na 3. katu, na 310 metara, izjavio je jedan vatrogasni glasnogovornik.

On je na kraju skočio "anđelovim skokom", precizirao je glasnogovornik.

Ovaj tip samoubistva "događa se prilično često, ali je rijetko da se neko uspije popeti tako visoko", precizirao je izvor blizak istrazi.

Uprava Ajfelovog tornja nije željela saopćiti broj samoubistava. "Uvijek je previše", saopćila je uprava, ne želeći govoriti o sigurnosnim mehanizmima, kao što su kamere i ograde kojim se pokušavaju spriječiti samoubistva.

U ponedjeljak ujutro, vatrogasci su ponovo intervenirali na Ajfelovom tornju zbog jednog pokušaja samoubistva. Uspjeli su zaustaviti tridesetogodišnju ženu koja je pokušala skočiti nakon što se popela na toranj.