Svijet
0

Britanac osuđen za ubistva studentica

Sarajevo-x.com
Britanac Levi Bellfield je osuđen za ubistva dviju studentica koje je uhodio na autobuskoj stanici, navodi BBC.

Tridesetdevetogodišnji Levi Bellfield osuđen je za ubistva Amelie Delagrange (22) i Marshe McDonnell (19) u sjeverozapadnom Londonu, izvještava BBC.

Bellfield je proglašen krivim i zbog pokušaja ubistva Kate Sheedy,

Bellfield iz West Draytona, iz zapadnog Londona, izvršio je napade između 2001. i 2004. godine. Bit će pritvoren u utorak.

Bivši izbacivač je pod sumnjom da je izvršio 20 različitih napada na žene, od kojih je šest pokušaja silovanja uz korištenje droga.

Ubica će biti ispitan povodom slučaja ubistva trinaestogodišnje Milly Dowler, koja je nestala na putu kući iz škole u gradu Walton-on-Thamesu, u okrugu Surrey 21. marta 2002. godine.

Policija je izrazila nadu kako će im se sada veći broj preplašenih Bellfieldovih žrtava javiti, obavijestio je BBC.

Predstavnici tužilaštva su izjavili da je Bellfield uhodio žene na autobuskim stanicama i da ih je napadao svaki put kad bi ga žrtve odbile.

Obje djevojke, Delagrange i McDonell, stradale su od udarca tupim predmetom u glavu, ali sam predmet nikad nije pronađen.

Bellfield je na sudu izjavio da nije kriv te da su njegov identitet zamijenili sa identitetom drugog čovjeka.

Porota u sastavu od sedam žena i pet muškaraca nije uspjela donijeti presudu na osnovu dviju tačaka optužnice. To su slučajevi otmice Anna-Maria Rennie (17) i pokušaj ubistva frizerke Irme Dragoshi (33).