Nakon nedjela sina Andersa
0

Breivikov otac razmišljao o samoubistvu

SRNA
Jens Breivik
Jens Breivik
Otac masovnog ubice Andersa Brejvika razmišljao je o samoubistvu nakon saznanja da je njegov sin u Oslu i na ostrvu Utoya ubio 77 osoba.

Jens Breivik (76) je rekao da su on i njegov sin oduvijek imali zategnute odnose i da ga je posljednji put vidio 1995. godine.

U intervjuu za britanski dnevnik "Guardian" penzionisani norveški diplomata Jens Breivik pitao se da li je on odgovoran za napade u kojima je ubijeno 77 osoba. 

"U prvih nekoliko sedmica nakon ubistava ozbiljno sam razmišljao da se ubijem. Uvijek ću se pitati kako neko može tako da razmišlja i da li sam mogao da učinim nešto", rekao je Jens, koji živi u Francuskoj sa četvrtom ženom Vandom.

U Breivikovom manifestu objavljenom na internetu, neposredno pred napade, on je oca okrivljivao za njihovo otuđenje. 

"Ima četvoro djece, ali je izgubio kontak s njima. Mislim da je jasno čija je krivica", navodi Breivik. 

Jens ima troje djece iz prvog braka, a Anders je rođen u drugom braku sa Venče Behring. Njih dvoje su se razveli nakon Andersovog rođenja i Behringova je sina odvela u Oslo. 
Posljednji put Jens je sa Andersom razgovarao 2005. godine kada mu je sin rekao da je osnovao sopstvenu kompaniju i da mu dobro ide. Obećali su jedan drugom da će ostati u kontaktu, ali se to nije desilo. 

Jens nema fotografije sina ni iz perioda kada je bio dječak. 

"Ponekad, kada počinite ozbiljnu grešku, jednostavno to želite da zaboravite i ne želite da vas nešto na to podsjeća", zaključio je Jens Breivik.