Zbog žrtava se nije pokajao
0

Breivik: Žao mi je što sam pregazio miša automobilom

Sarajevo-x.com
Breivik prilikom rekonstrukcije ubistava
Breivik prilikom rekonstrukcije ubistava
Norveški terorista Anders Behring Breivik je zaprepastio policiju govoreći o tome koliko mu je žao što je ubio miša.

Ubica koji je poslao u smrt 77 ljudi u Oslu i na otoku Utoya, ispričao je koliko je bio tužan kada je slučajno vozeći se u svom automobilu zgazio miša.

Rekao je policiji kako se to dogodilo kada se vozio do grada Rena u čijoj je blizini pripremao 950 kilograma gnojiva, koje je kasnije koristio za pravljenje eksploziva.

Taj događaj je prepričao policajcima kada su ga ispitivali, a oni su ostali zaprepašteni činjenicom da toliko žali miša, a ne svoje žrtve.

"To je jedina stvar zbog koje se on kaje. Ni jednog trenutka nije pokazao žaljenje zbog svojih žrtava", rekao je izvor blizak policiji.

"Ljudima koji nemaju osjećaja za druge ljude, je zajedničko to da budu pozitivni prema životinjama, ali ovo je najekstremniji slučaj za koji sam čuo. Vjerovatno je nekada imao kućnog ljubimca s kojim se nešto dogodilo, pa ga je to kada je prešao preko miša podsjetilo na njega", izjavio je psihijatar Ulf Aasgard, prenose lokalni mediji.

U monstruoznom napadu u Oslu kada je Breivik aktivirao automobil bombu ispred zgrade norveške vlade poginulo je osmero ljudi, a nakon dva sata otvorio je paljbu na kamp omladine Laburističke stranke i tada je ubio 69 ljudi.

Roditelji Breivikovih žrtava danas se ponovo okupljaju na otoku Utoya da odaju počast stradalima.