Uspio Mengeleov bolesni plan
0

Brazilski grad pun plavokosih blizanaca

Sarajevo-x.com
Zloglasni nacistički doktor Josef Mengele, koji je izvodio genetičke eksperimente na zatvorenicima u koncentracionom logoru Auschwitz, odgovoran je za rađanje plavookih blizanaca u malom gradu u Brazilu, tvrdi jedan argentinski historičar.

U Hitlerovo doba, misija doktora Mengelea je bila stvoriti nadljudsku arijevsku rasu, a kako bi povećao broj vojnika SS trupama, genetičkim inžinjeringom nastojao je 'proizvesti' što više blizanaca.

Mengele se smatra odgovornim za smrt oko 400.000 ljudi, zatvorenika u Auscwitzu, koje je pogubio tokom eksperimenata.

Odmah nakon rata 1945. godine doputovao je u Brazil, a nedugo zatim uspio je u svom naumu stvaranja superiorne rase, zaključak je istraživanja argentinskog historičara Jorgea Camarasa, kako prenosi Daily Mail.

Naime, naučnici su godinama pokušavali otkriti šta je razlog neproporcionalno velikom broju blizanaca rođenih u malom brazilskom gradu Candido Godoi, od kojih su većina imala plave oči i kosu.

Camarasa je u svojoj knjizi "Mengele: Anđeo smrti u Južnoj Americi" otkrio nepoznate detalje iz života nacističkog ljekara nakon njegovog dolaska u mali brazilski gradiću, gdje svaka treća trudnica rađa blizance, dok je ranija stopa bila jedan prema 80, dodaje Daily Mail.

Stanovnici malog brazilskog grada svjedoče da je Mengele nekoliko puta posjećivao njihov grad ranih 60-tih godina. Također tvrde da je ispočetka radio kao veterinar, ali je kasnije pomagao ženama da zatrudne. Tokom medicinskih tretmana, ženama je nudio čudne napitke i tablete, a stalno je uzimao i uzorak krvi.

Nakon što je jedno vrijeme proveo u Argentini i Paragavaju, Mengele je počeo stalno putovati u mali brazilski grad sa pretežno njemačkim stanovištvom. Camarasa tvrdi da se to desilo upravo u vrijeme kada je broj rođenih blizanaca naglo porastao.

"Vjerujem da je Candido Godoi vjerovatno bio Mengeleov labaratorij, gdje je napokon uspio da ispuni svoj san o stvaranju nadljudske rase plavokih i plavokosih Arijevaca", iznio je Camarasa u svojoj knjizi.