Svijet
141

Brazil: Sina odvikavao od droge držeći ga zaključanog u podrumu 15 godina

Klix.ba
Policija je u brazilskom gradu Guarulhos u podrumu porodične kuće otkrila muškarca koji je držan u zatočeništvu najmanje 15 godina.

Armando Bezerra de Andrada je otkriven tokom racije kada je policija, tražeći drogu u Sao Paulo pokrajini, greškom ušla u porodičnu kuću i zaputila se u podrum u kojem se osim njega nalazio i prljavi madrac. Na prozorima su bili katanci, a u prostoriji potpuni nedostatak dnevne svjetlosti.

Otac zatočenog 36-godišnjaka Armancio je rekao kako drži sina u podrumu zbog toga što je ovisnik o drogi, a komšije su izjavile kako Armanda nisu vidjele 20 godina.

Policija istražuje navode da je muškarac u podrumu bio zatočen 15 godina, a njegov otac je rekao kako je Armando nedavno došao kući i priznao porodici o kakvom je problemu riječ te ga zamolio da ga zatvori u sobu i tako mu onemogući konzumiranje droge.

"Armando je jedva skupio snagu kako bi ustao iz kreveta i došao do vrata. Nije govorio i nismo sigurni da li je bio trezven ili je bio drogiran", rečeno je iz policije, piše CNN.

Komšije su kazale kako je Armando uvijek bio pametan i kulturan momak te kako nisu bili upoznati s njegovim problemom. Njegov otac je navodno uvijek izbjegavao odgovore na pitanja o sinu, govorio je kako je na selu, u inostranstvu ili kod rodbine.