Podržao Obamu
1

Brad Pitt: Istospolni brakovi su neizbježni

Klix.ba
Brad Pitt (Foto: AFP)
Brad Pitt (Foto: AFP)
Glumac Brad Pitt je još jednom iskazao podršku predsjedniku Baracku Obami, nakon što je njegova majka izrazila podršku Mittu Romneyu.

Jane Pitt, majka Brada Pitta, je ranije ove godine iskazala podršku Mittu Romneyu, a tom prilikom je kritikovala liberalni stav Baracka Obame prema istospolnim brakovima. Međutim, Brad Pitt je za Mandrake rekao da Obama još uvijek ima njegov glas.

"Ja podržavam Obamu i njegovu kampanju za ponovni izbor. Istospolni brakovi su neizbježni. Sljedeće generacije će se izboriti za ta prava. Samo je pitanje vremena kada će to postati stvarnost", kazao je Pitt tokom prikazivanja svog novog filma "Killing Them Softly" u Londonu.

Jane je pozvala sve katolike da podrže republikanskog kandidata Mitta Romneya, koji je Mormon. Kako kaže, bit će sretna da glasa za porodičnog čovjeka koji održava visoke moralne vrijednosti i koji ima katoličke poglede na homoseksualnost.

Brad Pitt je još 2006. godine rekao da se neće vjenčati sa Angelinom Jolie dok se ne legalizuju istospolni brakovi. Pitt i Jolie su u aprilu ove godine objavili svoje zaruke, a samo mjesec dana kasnije Obama je iskazao svoju podršku za istospolne brakove.