Ljubav do kraja života
0

VIDEO / Bračni par nakon 72 godine braka preminuo držeći se za ruke

Sarajevo-x.com
Norma i Gordon Yeager
Norma i Gordon Yeager
Za jedan bračni par iz američke države Iowa, prava ljubav trajala je do posljednjeg dana. Nakon braka koji je trajao 72 godine Norma (90) i Gordon Yeager (94), preminuli su u razmaku od jednog sata, držeći se za ruke.

Par je smješten u bolnicu nakon saobraćajne nesreće. U bolnici im je data zajednička soba na intenzivnoj njezi, a iako u odvojenim krevetima, nastavili su držati se za ruke i nisu ih puštali sve do kraja.

U srijedu u 15:38 sati Gordon je prestao disati, a na monitoru se i dalje oslikavalo kucanje srca. Dežurna sestra rekla je njihovom sinu Dennisu Yeageru da je monitor registrovao kucanje srca zato što su se držali za ruke, da su otkucaji Norminog srca prolazili i do njenog voljenog supruga, dovoljno da monitor to registruje.

Norma je preminula u 16:38, tačno sat vremena nakon Gordona. Njihova djeca su izjavila da im je drago što su tako preminuli.

"Jednostavno su voljeli biti zajedno. Tata je uvijek govorio da ne smije otići prije nje zato što mora biti tu za nju, a i ona je govorila isto", rekao je Dennis, prenosi Huffington Post.