Večera od 30.800 dolara
0

Bon Jovi skuplja novac za Obaminu kampanju

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Za razliku od svog republikanskog oponenta, Barack Obama nastavlja sa skupljanjem novca za svoju predsjedničku kampanju. U petak se za pomoć obratio rock legendi Jonu Bon Joviju.

Bon Jovi i njegova supruga Dorothea organizovali su u svojoj vili večeru za više od 100 ljudi. Ovi bogati gosti izdvojili su 30.800 američkih dolara po osobi, a ta svota će biti dodijeljena za Obaminu kampanju i Demokratski nacionalni komitet.

"Kad gledam u Baracka, vidim starca," našalio se rocker u pozdravnom govoru pred prisutnim gostima. Obama ima 47, a Bon Jovi 46 godina.

I Obama se obratio gostima, a Associated Press navodi da je taj govor trajao oko osam minuta. Poslije je pozdravio svakog od prisutnih ponaosob. Naglasio je da su republikanci napadali njegovu ličnost i karakter vatrenije nego Johna Kerryja prije četiri godine.

Obama je istakao kako ne vjeruje u drugo mjesto, samouvjereno aludirajući na vlastitu pobjedu.

Ranije tu večer Obama je prisustvovao još jednoj večeri koja je imala za cilj prikupljanje novca za njegovu kampanju. Tu su okupljeni veterani izdvajali po 2.300 dolara za svakog od prisutnih, a okupilo ih se oko 200.