Drama u avionu
0

Boeing 747 sletio zbog rupe na trupu

FENA
Foto: AFP/MANILA AIRPORT
Foto: AFP/MANILA AIRPORT
Australijski Boeing 747 prinudno je sletio u petak na aerodrom u Manili, na Filipinima, zbog rupe na trupu aviona, bez povrijeđenih, objavili su zvaničnici kompanije i aerodromske vlasti.

Prema putnicima, nakon "užasne buke", avion kompanije Qantas, koji je saobraćao na relaciji London-Melburn, preko Hong Konga, naglo se spustio sa više od 6.000 metara.

Nema povrijeđenih među 346 putnika i 19 članova posade aviona, koji je sletio u Manilu nakon "pada normalnog pritiska zbog rupe na trupu aviona", izjavio je Ding Lima, zvaničnik operacija na aerodromu u Manili.

Rupa na trupu aviona bila je prečnika četiri metra, potvrdio je predsjednik kompanije Qantas Geoff Dixon.

Avion je poletio iz Hong Konga i trebao je aterirati u Melburnu u 11.45 po srednjeevropskome vremenu, objavljeno je na internet stranici Qantasa.

Odmah nakon polijetanja iz Hong Konga, "avion se suočio s tehničkim problemima i zatraženo je da skrene prema Manili, gdje je prisilno i sletio", objavia je Lorena Dimaya, zvaničnica kompanije Qantas u Manili.

"Kapetan avona je odmah pozvao kontrolni toranj u Manili gdje mu je odmah odobreno prinudno slijetanje", kazao je zvaničnik aerodroma u Manili.