Hong Kong
0

Boca kiseline bačena na prolaznike, 24 povrijeđenih

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Boca kiseline bačena je u gomilu ljudi u jednoj od najpopularnijih trgovačkih četvrti u Hong Kongu, pri čemu su povrijeđene 24 osobe, saopćila je policija. To je već treći u seriji napada u kojima je ukupno povrijeđeno 100 osoba.

U posljednjem napadu koji se dogodio u ponedjeljak navečer, nitko nije zadobio teže povrede, kada je boca puna kiseline bačena na prolaznike u jednoj od najposjećenijih četvrti Mong Kok, prenose u utorak agencije.

Policija istražuje sve tri nesreće i objavila je da daje nagradu od 116.000 američkih dolara za informaciju koja će ih odvesti do osobe koja je odgovorna za ove incidente, prenosi AP.

U istoj je ulici prošlog mjeseca 30 osoba zadobilo opekline, nakon što su dvije plastične boce napunjene kiselinom također bačene na prolaznike koji su se u tom trenutku nalazili na ulici. Još ih je 46 povrijeđeno u sličnom napadu na istom mjestu u decembru.

Policijski načelnik rekao je kako je moguće da se radi o istom napadaču u sva tri slučaja. Nije odmah bilo jasno jesu li nadzorne kamere koje su nedavno instalirane kako bi se nadgledala sigurnost ulice upravo zbog dva prethodna napada, snimile napadača.