Velika Britanija
0

Blizanci razdvojeni pri rođenju se vjenčali

Sarajevo-x.com
Supružnici iz Velike Britanije doživjeli su težak udarac kada su spoznali da su zapravo brat i sestra blizanci, razdvojeni odmah po rođenju. Detalji o tome kada se par vjenčao te koliko su bili u braku nisu poznati jer je njihov identitet zaštićen. Ipak, u Gornjem domu Velike Britanije vodi se žestoka polemika o tome da li usvojenoj i "in vitro" začetoj djeci treba reći pravu istinu o njihovom porijeklu.

Brak brata i sestre blizanaca koji su bili razdvojeni odmah po rođenju poništen je, ali se drugi detalji u vezi s ovom pričom ne znaju, izvještava Reuters.

Ipak, ova situacija je potakla delegate u Gornjem domu Velike Britanije da pomno rasprave mogućnost usvajanja zakona ili akta prema kojem bi se usvojenoj, "in vitro" ili pomoću donora sperme začetoj djeci rekla prava istina o njihovom porijeklu.

Blizanci razdvojeni odmah po rođenju usvojile su dvije različite porodice. Nažalost, sudbina ih je ponovno spojila nekoliko desetaka godina kasnije, ali ne kao brata i sestru već kao zaljubljeni par.

"Oni su se ponovno sreli mnogo godina kasnije i osjetili neizbježnu privlačnost. Nažalost, ova je situacija najviše bolna za njih dvoje. A nama treba poslužiti kao nauk", rekao je jedan od lordova iz Doma.