BBC-ev dokumentarac
13

Bivši momak Reevae Steenkamp govori o njihovom susretu prije ubistva

Klix.ba
Reeva Steenkamp i Oscar Pistorius
Reeva Steenkamp i Oscar Pistorius
Manekenka Reeva Steenkamp se srela sa svojim bivšim momkom dva dana prije nego je ubijena. To će biti potvrđeno u TV emisiji koja će na BBC-u biti emitovana u ponedjeljak navečer.

Olimpijac Oscar Pristorius, koji je osumnjičen za ubistvo svoje djevojke Reeve, a trenutno se nalazi na slobodi nakon što je iz zatvora pušten uz kauciju, navodno je dva puta prekinuo susret između Reeve i njenog bivšeg, Warrena Lahouda, s kojim je izlazila prije pet godina.

Lahouda je kazao kako je sa bivšom djevojkom otišao na prijateljsku kafu. U BBC-evoj emisiji "Oscar Pristorius, šta se stvarno dogodilo", Lahouda govori o tome kako je sa Reevom bio na kafi i kako ju je Pristorius zvao dva puta u roku od 20 minuta tokom njihovog susreta.

Također je kazao kako je Oscar znao sve o njegovoj i Reevainoj vezi te da su se njih dvojica upoznali. "Sreo sam ga dva puta i nikada nisam doživio ništa negativno od njega. Nije bilo nikavih problema", kazao je Lahouda.

Dokumentarac će biti emitovan u vrijeme kada stižu informacije da je paraolimpijac Pristorius pred nervnim slomom i na rubu samoubistva. U filmu će se pojaviti i Mike Azzie, porodični prijatelj, koji govori o tome kako Pristoriusa poznaje od malih nogu te da ga je posjećivao u posljednje vrijeme. Kaže kako Pristorius često spominje Reevu i govori ljudima da se mole za nju i njenu porodicu. Azzie također ističe kako će prijatelji uvijek ostati uz Pristoriusa, koji sada izgleda kao čovjek koji se konstantno vrti ukrug bez cilja. Podsjetimo, olimpijac je na sudu negirao optužbe za ubistvo djevojke, a u sudnici će se ponovo pojaviti 4. juna.

Reevain bivši momak je kazao da će policija u njenom mobitelu naći poruke koje su razmijenili nekoliko dana prije njenog ubistva. Kaže da se odnose na dogovor za kafu. On je također kazao da je Reeva izgledala sretno i zadovoljno, ali da nisu previše pričali o privatnim stvarima. Također, kazao je kako mu je Reeva jednom kazala da nikada ne bi bila u vezi sa muškarcem s kojim je nesretna.

U BBC-evom dokumentarcu će pričati još nekoliko ljudi koji su bliski Oscaru i njegovoj ubijenoj djevojci.