Svijet
0

Bivša djevojka francuskog predsjednika objavila "prljavi veš" Elizejske palače

Klix.ba
Hollande sa Valerie Trierweiler (Foto: AFP)
Hollande sa Valerie Trierweiler (Foto: AFP)
Francois Hollande ne voli siromašne ljude, tvrdi Valerie Trierweiler, bivša partnerka francuskog predsjednika u svojoj autobiografskoj knjizi.

Ona je u tom tekstu navela niz stvari, tačnije otkrila "prljavi veš" iz Elizejske palače u kojoj je s predsjednikom Francuske živjela godinu u po, prije nego ju je on prevario sa dosta mlađom glumicom Julie Gayet.

Navela je također da je ljubomorni tip žene, kao i supruga predsjednika SAD-a Michelle Obama, kada se Barack Obama fotografisao za selfie sa drugom ženom.

"On se predstavlja kao čovjek koji ne voli bogate, a u stvarnosti on prezire siromašne ljude", napisala je "neslužbena" bivša prva dama Francuske u svojoj knjizi. Ona je čak navele i pojedinosti poput toga kako je francuski predsjednik tokom jedne večere ismijavao siromašne.

Knjiga pod nazivom "Hvala ti za ovaj trenutak" će otkriti mnoge stvari iz francuske politike, ali i privatnih života života mnogih političara.

Opisala je svoju ljubomoru prema Segolene Royal, Hollandeovoj prethodnoj partnerici i političarki s kojom Hollande ima četvero djece. Osim toga napisala je i to da ju je francuski predsjednik htio vratiti po svaku cijenu, pa joj je slao ruže i SMS poruke nakon što ju je prevario, objavili su francuski mediji.