Svijet
0

Bin Laden će video snimkom najaviti rat pakistanskom predsjedniku

Sarajevo-x.com
Osama bin Laden će video porukom najaviti rat pakistanskom predsjedniku genaralu Pervezu Musharrafu, objavila je Al-Qaida u četvrtak. Najava rata došla je u sklopu objave video snimka u kojem Bin Ladenov pomoćnik, Ayman al-Zawahri, govori kako pobjeđuju snage SAD-a u Afganistanu, Iraku i na drugim frontovima.

Najava rata došla je u sklopu video snimke Al-Zawahrija koji je govorio o tome kako njihove snage pobjeđuju Sjedinjene Države u Afganistanu, izvijestio je u četvrtak Associated Press.

Osama bin Laden će, prema riječima Al-Zawaharija, uskoro objaviti svoju poruku gdje najavljuje rat predsjedniku Paksitana Pervezu Musharrafu. Pakistanski predsjednik je optužen zbog napada na islamske militante koji su zauzeli Crvenu džamiju u julu ove godine te zbog smrti jednog od lidera, Abdula Rashida Ghazija.

Bin Ladenov pomoćnik je dodao da je pakistanski predsjednik Bushev saradnik te da nije dovoljno častan da bi branio Pakistan - koji je islamska zemlja.

Al-Zawahari je također rekao kako će se Al-Qaida nastaviti jače boriti u Afganistanu, sjevernoj Africi i u Darfuru.

Ova je poruka jedna od mnogih koje je Al-Qaida snimila kako bi "obilježila" šestu godišnjicu od napada na WTC tornjeve i Pentagon u SAD-u.