Otkrivena zavjera
0

Billa Clintona zamalo ubio Osama Bin Laden

Sarajevo-x.com
Prema navodima u knjizi 'The Death of American Virtue: Clinton vs Starr' koju je napisao američki profesor prava Ken Gormley, nekadašnji predsjednik SAD-a Bill Clinton je trebao biti ubijen 1996.godine od strane Osame Bin Ladena. To se trebalo desiti kada je Clinton bio u posjeti Filipinima, jer je bomba za atentat bila postavljena ispod jednog mosta kojim je prolazila predsjednička povorka.

Clinton je navodno u svega nekoliko minuta izbjegao sigurnu smrt, kada je dolazio u Manilu da prisustvuje Azijsko-pacifičkom forumu o saradnji, prenose svjetski mediji.

Ubistvo je izbjegnuto jer je američka tajna služba otkrila kodiranu radio poruku u kojoj su korištene riječi 'most' i 'vjenčanje' - terorističke kodirane riječi za ubistvo, i to baš u vrijeme kada se Clinton kretao ka mjestu gdje je skup održavan.

Ruta kretanja predsjednika Clintona navodno je odmah promijenjena kako bi se izbjegao prelazak mosta, ispod kojeg je poslije pronađen postavljen eksploziv.

Istraga koja je vođena nakon ovog događaja je otkrila da je urotu za ubistvo američkog predsjednika tada smislio saudijski terorista koji živi u Afganistanu - čovjek koji se zove Osama Bin Laden.

Profesor Gormley koji je ove tvrdnje iznio u svojoj knjizi kaže da mu je izvor informacija bila američka tajna služba, iako su tamo odbili da komentiraju sve što je objavljeno o ovom događaju.

Članovi Al Kaide su priznali da je Clinton bio njihova meta u 90-tim godinama, ali je ovo prvi put da se spominje da je Bin Laden bio umiješan ili da su teroristi bili tako blizu uspjeha.

Profesor Gormley kaže da je urota bila čuvana kao vrhunska tajna sve do sada.

Medijski izvještaji u to vrijeme su pokušaj bombaškog napada povezivali sa komunističkim pobunjenicima, bez riječi o islamskim militantima koji žele da ubiju američkog predsjednika.