Svijet
0

Bill Clinton u bolnici

NINA
Bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Bill Clinton u petak je hospitaliziran u bolnici u New Yorku, gdje će biti podvrgnut operaciji srca, to jest ugrađivanju takozvane premosnice.

Televizije ABC i CBS su izvijestile da je bivši 58-godišnji predsjednik primljen u prezbiterijansku bolnicu u New Yorku.

Izvor iz Demokratske stranke potvrdio je ovim televizijskim kućama da je predsjednik, koji je na čelu SAD-a bio dva mandata, primljen u bolnicu zbog srčanih problema. Službeni glasnogovornik nije mogao potvrditi informaciju da će bivši predsjednik morati na operaciju.

Prema izvorima televizije CNN, Clinton bi mogao biti operisan sutra.

Clinton. koji je bio 42. američki predsjednik je na nedavno održanoj Demokratskoj konvenciji obećao kako će biti prvi vojnik u utrci Johna Kerryja za Bijelu Kuću protiv republikanskog predsjednika Busha.

Bivši predsjednik je na tadašnjoj konvenciji dočekan s velikim ovacijama, nakon što je najavljen od svoje supruge senatorice u državi New York Hillary Rodham Clinton. Clinton, koji je imao reputaciju velikog gurmana i koji je imao problema s težinom, nije pokazivao nikakve znakove problema tokom rigoroznih zdravstvenih pregleda koji su bili javni tokom njegovog stanovanja u Bijeloj kući.

Clinton je bio vrlo aktivan držeći predavanja i promovirajući svoje memoare od 2001., kada je napustio Washington.