Svijet
0

Bill Clinton: "Obama može zaboraviti na moju podršku"

Sarajevo-x.com
Foto: Telegraph
Foto: Telegraph
Bivši američki predsjednik Bill Clinton je toliko ogorčen zbog pobjede predsjedničkog kandidata američkih demokrata da je rekao prijateljima da će Barrack Obama morati moliti kako bi dobio njegovu podršku.

Od Obame se očekivalo da će sa Clintonom razgovarati po prvi put otkako je osvojio nominaciju. Insajderi kampanje, međutim, sumnjaju da bi se to moglo desiti.

Kako saznaje Telegraph, bivši predsjednik je toliko bijesan zato što je Obama pobijedio Clintonovu da su i njegovi najodaniji saveznici šokirani njegovim zaštitničkim odnosom prema Obami. Vjeruju da bi on na ovaj način samo mogao naštetiti svojoj reputaciji.

Jedan izvor blizak Clintonu je otkrio da je bivši predsjednik nedavno prijateljima rekao da Obama slobodno može zaboraviti njegovu podršku.

Drugi izvor tvrdi da je bivši predsjednik očuvao distancu zato što ne vjeruje da bi Obama mogao pobjediti na izborima.

Bill Clinton je, ipak, prošle sedmice putem glasnogovornika poručio da će učiniti sve što je u njegovoj moći kako bi senator Obama postao sljedeći predsjednik Sjedinjenih Američkih Država.

Barrack Obama je bio mnogo srdačniji na javnom skupu, gdje je nastupio zajedno sa Hillary Clinton. Tom prilikom je govorio o odsutnom bivšem predsjedniku, koji je u to vrijeme prisustvovao rođendanskom slavlju Nelsona Mandele u Londonu. Ovaj predsjednički kandidat je rekao: “Znam koliko mi kao stranka trebamo Billa i Hillary Clinton. Učinili su nevjerovatno mnogo. Istinski ih trebamo”.